Amersfoort op het Loo

Gisteren heb ik verteld over ons bezoek aan Het Loo. Het doel was de tentoonstelling over Anna Paulowna maar er was ook een expositie over koninklijk tafelen. En als je er dan toch bent dan loop je natuurlijk ook daar even overheen.

Koninklijk tafelen was duidelijk een hele gebeurtenis met rijkelijk gedekte tafels waarbij alles tot in detail was geregeld. Borden werden met de liniaal geplaatst en servetten minutieus gevouwen. Alles om een goede indruk te maken.

En wat ik dan als keientrekker heel leuk vind is dat er bij het Meissen-servies van Willem V ook een bord hoort waarop onze mooie stad staat afgebeeld.

Amersfoort op Meissen-servies van Willem V
Amersfoort op Meissen-servies van Willem V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *