Paper Planes

Ken je dat nog? Papieren vliegtuigjes vouwen en dan kijken welke het langst in de lucht bleef. We hadden de mooiste ontwerpen en de vouwpatronen werden steeds ingewikkelder. De tijd dat het vliegtuigje in de lucht bleef viel ons eigenlijk altijd tegen maar we hadden oneindig plezier.

In ons digitale tijdperk zijn er mensen opgestaan die dat plezier herkennen en zoals dat hoort komt er dan een app. In de “Paper Planes”-app kun je een vliegtuigje maken, helaas alleen volgens een voorgeprogrammeerd vouwpatroon. Vervolgens zet je er een stempel op waarin dan je woonplaats staat en je gooit hem weg (hou je telefoon goed vast!). En weg is jouw vliegtuig.

De app geeft vervolgens een netje waarmee je papieren vliegtuigjes uit de lucht kunt halen. Die vouw je open en je zet er weer je stempel op. Hoe vaker het vliegtuigje is gevangen hoe meer stempels. Aan die stempels kun je dan zien waar het vliegtuigje is geweest. Of beter: waar er mensen zijn die ook met deze app spelen. En wat blijkt? Er vliegen inmiddels meer dan 1.100.000 papieren vliegtuigjes me stempels uit de hele wereld.

Het nut van deze app? Gewoon even simpel plezier.

Paper Planes voor Android

Paper Planes website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *