Een wonderlijk klim

Wat was het een leuke ervaring om deze klim te maken.

luchtboogbeelden Sint Jan
luchtboogbeelden Sint Jan

De Sint Jan in De Bosch kende ik natuurlijk al en ook de beeldjes op de luchtbogen. Maar wat is het dan leuk om via steigers, trappetjes en goten over deze rijkversierde kathedraal te lopen en de beeldjes vanuit dit perspectief te zien.

Muzikanten en dieren, ambachtslieden, de drie koningen en ook de duivel. Allemaal uitgebeeld op de bogen.

Wanneer je dan terugloopt naar de lift dan valt de bellende engel op. Een moderne engel op deze eeuwenoude kathedraal. In de rij wachtenden ontstond een discussie over of dit nu wel of juist niet kan.

Ik ben van mening dat hij prachtig is, wat vind jij?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *