bootduik vinkeveen


Vandaag weer iets nieuws. De duik in Naturagart gaat niet door, in plaats daarvan zijn we met een groepje naar Vinkeveen gegaan.

Parkeren bij Zandeiland 4 was lastig omdat er een zeilevenement aan de gang was. Na wat (brutaal) gesleep met karretjes en de vriendelijke medewerking van de zeilers heeft iedereen toch zijn plekje gevonden. Spullen uitladen en verzamelen bij het steiger en wachten op de boot.

Toen de boot aankwam volgden eerst de nodige instructies van de schipper en toen aan boord en op naar zandeiland 9. De spullen aan, op de rand van de boot gaan zitten en de rol achterover. In het water even een buddycheck en weg waren we. We zwommen langs wat wrakjes en toen Peter even stopte lag er een snoek pal voor me. Terug bij de boot bleek Peter die snoek niet gezien te hebben, de les voor deze prille 1-sters duiker is dus dat je je buddy moet wijzen op wat je ziet.

Daarna naar Zandeiland 8. Even van de boot, koffie en een broodje en toen weer klaar maken. Gerard werd mijn buddy en we besloten om een duik vanaf het eiland te maken. Het hoofddoel van deze duik was het wrak van een kruiser, onder 80 graden wegzwemmen en op een diepte van 10 meter rechts aanhouden. Dan zouden we het wrak niet kunnen missen.

Het zicht was uitermate slecht, dus navigeren was niet makkelijk. Toen ook nog wat problemen met het klaren van de oren en daarom de duik maar afgebroken.

Bij het opstijgen was het nog even spannend, we hoorden duidelijk een bood. Nu draagt geluid ver onder water maar toch voor de zekerheid maar even op een meter of vijf gebleven.

Terug naar de kant, uitladen en omkleden. Daarna tijd voor het uitwisselen van de verhalen en natuurlijk het invullen van de logboeken. Gaat lekker zo, duik 11 en 12 gelogd.

Voor een ander verslag van deze duik en de foto’s kun je hier terecht. (Jan, ik heb 1 foto van je gekopieerd voor dit blog.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *